Referat fra generalforsamlingen i beboerforeningen BEBOERHUSET den 25. marts 2015
Valg af dirigent og referent
Ingelise Bech Hansen blev valgt til dirigent og konstaterede, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
Helene Dambo blev valgt til referent
Bestyrelsens beretning ved formanden, Carl Flemming Schultz
Beretningen lægges i godkendt stand på www.beboerhuset.org
Da formandens beretning kan læses i sin fulde længde på ovennævnte website, vil den ikke fremgå af dette referat.
Efter beretningen gennemgik en talsperson årets gang i de forskellige arbejdsgrupper:
A Madklubben v/Jette Pedersen
Det går rigtig godt i madklubben, og for det meste er der kokke nok, men flere og nye er mere end velkomne. Aktiviteterne annonceres i beboerbladet. Det koster 60 kr. for voksne at spise en middag, børn halv pris og babyer gratis. Sidste år genererede klubben 4.000 kr. i overskud.
B Kunstgruppen v/Ingelise Bech Hansen
Ingelise og Mia har ansvar for gruppen. De sørger for hver måned minus sommer, at der er kunst på væggene. I marts er det Regnbuen, der hænger egne værker op. Det viser sig, at værkerne altid behandles godt – også børn ved, at de skal passe på kunsten. Der er tale om skiftende kunstnere og ditto kvalitet i de ucensurerede udstillinger. Alle, der ønsker at udstille, får et ja på betingelse af, at kunstneren selv hænger op og tager ned. Det hænder, at værker bliver solgt. Beboerforeningen afholder ferniseringen og giver drikkevarer og chips. I april i år finder Kunståbent sted den 8. på grund af påsken.
Pernille Hamming supplerer med følgende bemærkning: Jeg har observeret, at kunstnerne selv inviterer deres bekendte på andre dage end Kunståbent.
C Beboerbladet v/Erling U. Jensen og Carl Fl. Schultz
Bladet udkommer fire gange årligt hvert kvartal og lever af annoncer. Udgifterne består af tryk og porto. I 2013 var der et overskud på 54 kr. i 2014 på 7.049. Udsigterne for 15 er dårlige, da Albani, der har købt bagsiden gennem flere år, har sagt aftalen op. Brillebutikken Rasthøj er lukket, og Danske Bank har stoppet deres annoncering. Nogle af de økonomiske udfordringer løses ved at gå fra 28 til 24 sider. Opfordrer de tilstedeværende til at annoncere, hvis de ’sidder på’ en god forretning.
Redaktionen på fire personer er velfungerende. Udfordringen er, at alle er et stykke over de 60 år. Derfor opfordres yngre medlemmer til at gå ind i redaktionen. Da den tidligere layouter har for travlt med sit arbejde, har vi kontakt til en ny, som vi taler med efter påske.
Skt. Hans Gruppen v/Carl Flemming
Gruppen består af Gunnar Kahr, Kurt Kjerrumgaard og Carl Fl. Det flotte bål er Kurts fortjeneste, da han fik lov til at ’snuppe’ noget af træet til bålet på Engen. Forhåbentlig får vi samme mulighed næste år.
Labri Festgruppen v/Carl Flemming
Aktivitetsniveauet har ikke været højt i år, da der var festivitas, da pladsen blev indviet tidligere på året. På et tidspunkt skal pladsen officielt navngives. Vi afventer derfor besked fra kommunen om, hvornår det sker. Indtil da klapper gruppen aktivitetshesten.
Trafikgruppe v/Frauke Schaumburg
Gruppen har ikke holdt møde. Det skyldes primært de divergerende meninger og holdninger til trafikken i kvarteret. Nogle gruppedeltagere vil helst ikke pirke for meget i problematikken af frygt for de følger, det kan afstedkomme i form af færre p-pladser. Andre har den holdning, at der skal være mere justits.
Kommentar fra Birthe Hansen: Det er en svær problematik, og måske er det bedst ikke at røre ved den.
Gaderengøringsgruppe v/Tove Thomsen og Pernille Hamming
Aktiviteterne i denne gruppe er ikke eksisterende. Gruppen er bekendt med, at Naturfredningsforeningen har afmærket 16. april som national oprydningsdag. Det kan vi stræbe efter. Aktiviteterne vendes senere under punktet ”fremtidig virksomhed”.
Strikkegruppen v/Malan Zachariassen og Anita Bigum
Gruppen startede godt med strikke- og håndarbejdsmøde den tredje onsdag i måneden. Der sker dog ikke så meget mere, aktiviteterne er gået ned ad bakke, men vi vil gerne have gruppen i gang igen med 8 til 10 personer, der kan inspirere hinanden. Det er i høj grad ikke en sommeraktivitet.
Kommentar fra Birthe Hansen: Det var sådan en god ide, men jeg har kun været her en gang, og da var der ingen. De øvrige gange har jeg været forhindret.
Pernille Hamming understreger, at gruppen er for begge køn.
Særligt om ”Gruseren”
Uffe Hafstrøm bemærker, at der er meget mørkt på arealet ift. overvejelse af forsikringsforhold.
Erling U. Jensen: Mange havde under skrevet på underskriftsindsamlingen, heraf flere, der ikke er medlemmer i beboerforeningen. Spørgsmålet er, hvem der skal betale for vedligehold med grus, og Erling rejser spørgsmålet om, hvorvidt det kun er foreningens medlemmer, der skal betale for at lægge grus, når der er så mange andre, der vil benytte sig af pladsen. Han peger samtidig på, at flere skal opfordres til at melde sig ind i foreningen, således at der bliver flere om at betale udgifterne til Gruseren.
Carl Flemming: Vi kan ikke være opsynsmænd og tjekke, om de, der parkerer, er medlemmer af foreningen. Beboerforeningen arbejder for trivslen i området, og den trivsel er alle velkomne til at bruge løs af. Det forholder sig i øvrigt sådan, at hvis vi siger nej til kommunens forslag til aftale med foreningen, vil konsekvensen være, at kommunen sælger grunden – og dermed mister vi p-pladserne.
Erling spørger: Hvilke udgifter siger foreningen ja til? På det grundlag skal vi – før vi beslutter os – kende udgifterne til grus mm.
Ingelise kommenterer: Medlemskabet er udelukkende knyttet til brug af Beboerhuset. Vi skal ikke gå i små sko.
Frank: Opfordrer til, at kvarterets P-kort kan udvides til at gælde for Gruseren. Mener ikke, at foreningen kan sige ja, før gruppen har holdt møde med kommunen om forpligtelser etc.
Niels: Opfordrer bladgruppen til at beskrive situationen i næste nummer af bladet.
CF: Man kan iflg. kommunen ikke lave en p-plads på udmatrikulerede områder. Grunden er kommunens.
Gary: Det er fint med så mange underskrifter, det ’virker’ over for kommunen, uanset om alle er medlemmer af Beboerforeningen.
Nikolaj: Henviser til indkørsel fra Albanigade/Kronprinsensgade.
Erling: Kan vi sætte en venlig hilsen i vinduesviskerne med en opfordring til at blive medlem af Beboerforeningen?
Den samlede beretning blev herefter taget til efterretning – med klapsalver.
Fremlæggelse af regnskab til godkendelse v/Pernille
Pernille og Frauke er kasserer-makkerpar. De fordeler pligterne og finder ud af det, selv om ingen af de to mener, de har spidskompetencer på området. Som kompetent assistent har de Niels Nordestskov, som altid er nem at få fat i. Han opstiller regnskabet. Pernille fremhæver også samarbejdet med revisor Birthe, der har fortalt, at det faktisk er et temmelig indviklet regnskab med mange kasser: Udlejning, cafékasse, pedel plus mellemregnskabet med kommunen, som foreningen lejer sig ind hos, hvorefter kommunen lejer sig ind hos foreningen for at huse Regnbuens fritidsklub.
Pernille peger på, at der er en del penge på kontoen, og at en del af dem er begrundet i forudbetalinger på leje og depositum forholdsvis lang tid fremover. Derefter skal deposita tilbagebetales og altså senere fremgå i minus.
Af større udgifter er der nye skabe i mellemgangen, alarmomkostninger, eftersyn af vaskemaskine og rensning af gulv.
For nylig har der været udgifter til ny dør, vindue og alarm og nøgler pga. indbrud via knust rude.
Erling: Spørgsmål til pedeludgifter 2014 og 2013 – plus det ene sted, minus det andet.
Pernille og Frauke: Vi undersøger!
Ingelises svar på spørgsmål fra Frank om dækning i f m indbrud: Kommunen er selvforsikrende.
Niels: Spørgsmål om internet-telefon udgifter ved udlejning – der er tale om en trykfejl.
Regnskabet blev godkendt med ros til de to kompagnoner.
Behandling af indkomne forslag
Pia Nørgaard fra Skt. Knuds Gade opfordrer til, at foreningen en til to gange om året arrangerer en fælles oprydningsdag.
Carl Flemming beder om, at punktet rykker til næste punkt. Fremtidig virksomhed
Fremtidig virksomhed, herunder budget og kontingentfastlæggelse for 2016
En kort drøftelse af de kulturelle aktiviteter og prisen derfor; cafe, musikarrangementer mv. Der var bred enighed om, at aktiviteterne skal fortsætte – om ikke andet kan det vendes igen, hvis foreningen har underskud.
Kontingent
CF: Det er ikke på tale at hæve kontingentet igen, da det blev sat op til 125 kr. i 2015.
Erling slår igen et lille slag for en opfordring til folk om at blive medlem. Det vil give flere penge at arbejde for.
Det indkomne forslag om oprydning
Drøftelserne mundede ud i, at Naturfredningsforeningens dag den 16. april – som er en hverdag – ikke er særlig attraktiv for dem, der er på arbejdsmarkedet.
Ingelise: En lørdag er bedre.
Nikolaj: Opfordrer til også at få folk, der ikke er medlemmer, til at deltage i oprydningen – eventuelt via løbesedler. Han bakkes op af Frank.
CF: En anden tiltrækningsmulighed er at begivenheden krydres med frokost.
Konklusion: Pernille tager kontakt med Pia for sammen at udarbejde en plan. Eventuelt sammen med Tove.
Gary: Det nye renovationssystem med ’huller i jorden ’ vil hjælpe meget på mængden af affald i fremtiden.
Kristian: Gør opmærksom på problematikken med hundelorte på det grønne areal, hvor børn spiller fodbold. Er standere med hundeposer en idé?
CF: Vil opfordre kommunen til at skilte bedre. Den nye bestyrelse sætter arbejdet i gang.
Ingelise: Fortsætter grupperne deres arbejde?
CF: Birgit Brøns vi gerne være med i trafikgruppen. Gruppen opfordres til at vælge en formand. Gruppen fortsætter, siger Frauke, der ikke ønsker at være formand.
Strikkegruppen vil prøve at få det til at køre v/ Anita og Malan.
Faste arrangementer: Fortsætter på linje med de kulturelle. Den nye bestyrelse sætter ord på.
Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter
Bestyrelsen er på 9 medlemmer, der iht. vedtægterne sidder to år. Der er fem på valg i de ulige år.
På valg er Pernille, Helene, Malan, Bruno og Carl Flemming.
Malan genopstiller ikke.
Pernille, Helene, Bruno og Carl Flemming blev genvalgt.
Som nyt medlem blev Nikolaj Møller Pedersen valgt.
Gary Sheridan blev valgt som suppleant.
Valg af revisor og revisorsuppleant
Birthe Hansen modtager genvalg for endnu et år.
Uffe Hafstrøm blev valgt som revisorsuppleant.
Eventuelt
Helene foreslår, at Facebook bruges i højere grad til at reklamere for strikkeaftener, kulturaftener mv. og opfordrer alle til at benytte sig af siden, så den får liv.
Pernille til overvejelse: Er det til overvejelse at ansætte nogen til at stå for udlejning? Pernille vil gerne påtage sig det fx hver 3. eller 4. onsdag. Men aktiviteten fylder rigtig meget for nogle af bestyrelsesmedlemmerne.
Kommentar hertil fra Birthe: Der har tidligere været en studerende, men også de koster. Ellers er det meget Tordenskjolds soldater.
Niels foreslår, at bestyrelsen tager emnet op.
Erling: Ønsker navne på bestyrelsesmedlemmer på indkaldelsen med besked om, hvem der er på valg.
Støjproblemer: Også dette emne vendes i den nye bestyrelse. En del undgås ved ikke længere at leje ud til ungdomsfester.
Referent: Helene Dambo Dirigent: Ingelise Bech Hansen