Generalforsamling 29.september 2021, formandens beretning
(udsat fra 18. marts 2021 pga. covid-19)
Først et par ord generelt om beboerforeningen BEBOERHUSET til ære for de nye medlemmer, som er til stede i aften.
Beboerforeningen er, som det fremgår af vedtægterne, en forening, som er sat i verden for at ”arbejde for trivslen for beboerne i kvarteret”. Vi lejer huset her, Godthåbsgade 30B, af Odense Kommune, og for at have råd til det, lejer vi så igen noget af stueetagen, nemlig fløjen ovre på den anden side af indgangen, ud til en frivilligorganisation, som hedder ’2 Timer om Ugen’, som bruger det til kontor- og mødelokaler. Lejeindtægten fra ’2 Timer om Ugen’ gør så, sammen med indtægten fra udlejningen af lokalet her til private fester i weekenderne, samt medlemskontingenter og salg fra baren, at vi så nogenlunde kan få økonomien til at løbe rundt og lave arrangementer for medlemmerne.
Lokalet på første sal lejer vi ud til Multikulturel Kvindeforening Stjerneskud på timebasis, 4 x 4 timer om ugen til kurser og andre aktiviteter for indvandrerkvinder. Og cafélokalet her lejer vi ud som familiecafé til Red Barnet og Mødrehjælpen henholdsvis 2 timer hver 14. dag og 3 timer hver 14. dag. Det bidrager også til foreningens økonomi.
-----------
Huset har for anden gang været coronalukket siden oktober i fjor, og derfor har der selvfølgelig ikke været arrangementer vinteren, foråret og sommeren igennem. Vi valgte for en sikkerheds skyld at holde lukket hele august med, men nu pr. 1. september er vi altså i gang igen.
Så af gode grunde er der meget lidt at berette om siden sidste års generalforsamling i september 2020. Onsdagscafeerne har været aflyst, de sædvanligvis velbesøgte mad- og musikarrangementer har været aflyst, Kunståbent-arrangementerne har været aflyst (det vil kunstgruppen fortælle mere om senere), madklubarrangementerne har været aflyst (det vil madgruppen fortælle mere om senere).
Af de traditionelle større arrangementer har fastelavn for børn været aflyst, første maj-fællesspisningen har været aflyst, sankthans har været aflyst. Men her i september kunne vi lave et stort arrangement igen: En genåbningsfest 18. maj med masser af god folkemusik og jazzmusik leveret af henholdsvis Claus og Søren og Copenhagen Jazz Ensemble, små boder med salg af delikatesser, rom, vin mm., pølser, kaffe og kage osv. og ganske udmærket vejr. Gården og det grønne område bagved huset var fyldt med mennesker hele eftermiddagen. Vi håber, vi kan komme til at lave meget mere af den slags i de kommende år.
Onsdagscafeerne er genoptaget nu, og vi fortsætter ufortrødent med at planlægge arrangementer og krydser fingre for, at det hele kan gennemføres. Der vil fx være et vælgermøde i anledning af kommunalvalget. Det vil foregå 2. november og ikke som annonceret i beboerbladet 27. oktober (vi havde overset at der er byrådsmøde den dag). Der vil være en koncert med Sanne Gryholt Trio den 5. november og en sangaften med Louise Skøt og Birger Obling 26. november. Det hele står i kalenderen i beboerbladet og vil blive annonceret gennem mail og på beboerhusets facebookside efterhånden som tiden for de forskellige arrangementer nærmer sig.
Så planlægger vi også nye former for arrangementer, som man kan søge fonde til. Vi har noget med et haveprojekt, et brætspilprojekt og et korprojekt i støbeskeen, som vi håber at kunne sætte i værk i løbet af det næste halve års tid, og som måske kan appellere til endnu flere beboere end dem, der for tiden mest bruger huset. Med andre ord: brugerkredsen må gerne blive udvidet.
Hvad angår udlejningen til fester og sammenkomster i weekenderne har den været stort set ikkeeksisterende siden sidste års generalforsamling. Men nu er der ved at komme gang i den igen. Det kommer kassereren nærmere ind på.
Og så skal det nævnes, at vi har fået bevilget 25.000 kr. Fra kommunens bydelspulje til indkøb af nye stole. Vi arbejder på sagen og håber, at stolene kan stå her ved udgangen af oktober.
Til sidst lige et par ord om et projekt på Nonnebakken:
Odense Bys Museer arbejder sammen med andre museer på at få Nonnebakken og de fire andre danske vikingeborge fra Harald Blåtands tid gjort til UNESCO-verdenskulturarv. Det har jeg gennem nogle år skrevet lidt om i flere numre af beboerbladet, ligesom forskningscenterleder Mads Runge fra museet har haft en længere artikel bladet. Her i formiddags var jeg så som beboerforeningsformand inviteret til et møde med en ICOMOS-repræsentant fra England (ICOMOS: International Counsil for Monumennts and Sites, som er UNESCOs ekspertorgan for bevariung af kulturmiljøer i forhold til Verensarvskonventionen) + Mads Runge, repræsentanter fra Giersings realskole og fra Odd Fellow Logen (som ligger lige oven på borgen), Slots- og kulturstyrelsn, andre museumsfolk og repræsentanter for By og Kultur og for Park og Vej. Vi har drøftet sagen i bestyrelsen, godt nok kun på mail, da jeg først fik besked om mødet efter vores sidste bestyrelsesmøde, men så meget, at jeg godt turde lægge et godt ord ind for projektet fra beboerforeningens side. Som vi ser det, kan det kun være med til at give kvarteret et løft, og vi kan sikkert også som forening få noget ud af et samarbejde med museet om projektet (foredrag, byvandringer osv.). Men hvordan det udvikler sig ved vi ikke, det er en lang proces, der foreløbig har varet flere år, også før vi blev involveret, og først en gang til næste år kan vi blive klogere på det. Og så er det endda ikke slut endnu.
Men bestyrelsens beretning er slut. Konklusionen må være, at vi har været godt nede at dykke under coronakrisen, men at vi nu er ved at komme godt op i omdrejninger igen. Det er faktisk temmelig svært at bevare pessimismen.
Så er der beretninger fra arbejdsgrupperne, så jeg vil foreslå at vi venter med spørgsmål og kommentarer til det hele, til grupperne har fortalt om deres arbejde. Der er tre grupper, som arbejder hele året, nemlig
- Madklubben: Stinne Hvam, Jette Pedersen, Marianne Hedemand og Pia Christoffersen
- Kunstgruppen: Ingelise Bech Hansen og Mia Keinke
- Beboerbladgruppen: Henrik Lumholdt, Christen Tofte, Stig Vognæs, Helene Dambo og mig.