Login
Venligst indtast password.
!!! JavaScript og Cookies skal være aktiveret !!!
Generalforsamling 20. marts 2019, formandens beretning
For folk, der ikke måtte kende så meget til Beboerhuset her, skal jeg begynde med at gøre kort rede for det. Vi er en beboerforening, som hedder BEBOERHUSET, og den beboerforening råder over det her hus, som hedder Beboerhuset. Nogle gange er der nogen der kalder det beboerforeningen Godthåb og beboerhuset Godthåb, men det er noget overleveret fra 7-8 år siden, hvor det hed sådan. Dengang blev beboerforeningen Godthåb slået sammen med beboerforeningen Bunkeren ovre på den anden side af Allégade, og så kunne ingen af de gamle navne bruges mere. Så altså bare Beboerhuset.
Ejendommen vi bor til leje i, er kommunens. Vi lejer af kommunen hele baghuset, både stueetagen her og førstesalen. Vi lejer så igen noget af stueetagen, nemlig fløjen ovre på den anden side af indgangen, til en frivilligorganisation, som hedder ’2 Timer om Ugen’, som bruger det til kontor- og mødelokaler, og som også, når de er her, dvs. sige i dagtimerne, har adgang til cafélokalet her. Lejeindtægten fra ’2 Timer om Ugen’ sammen med indtægten fra udlejningen af lokalet her til private fester i weekenderne og i mindre grad lokalet ovenpå samt medlemskontingenter og i nogen grad salg fra baren gør så, at vi så nogenlunde kan få økonomien til at løbe rundt og lave arrangementer for medlemmerne og deres gæster. Det vil kassereren komme mere ind på under Regnskabet.
Så vil jeg gå videre til den øvrige beretning.
Hvad der sker i hverdagene:
Onsdagscafeerne
Hver onsdag aften er caféaften, undtagen i forbindelse med skoleferierne. Cafeen passes af to bestyrelsesmedlemmer, hvoraf det ene tager sig af udlejningen, det andet af baren. Der har også i år været forskel på besøgstallet i cafeen, men der er under alle omstændigheder liv i huset om onsdagen. Den første onsdag i måneden er der Kunståbent, hvor månedens kunstner holder fernisering. Så derfor har vi altid fine billeder på væggene, som man endda kan købe (altså billederne). Det vil Kunstgruppen fortælle mere om senere.
Med uregelmæssige mellemrum er der så på caféaftenerne blevet lavet specielle arrangementer:
Mad-musik-café
Her er konceptet at man spiser noget mad og hører noget musik i cafeen. Tilstrømningen har de fleste gange været overvældende med 30-40 gæster (det er hvad der kan være), og enkelte gange lidt færre. Siden sidste generalforsamling har vi holdt fire af den slags arrangementer: I maj spillede Friis, Dalager og Mydtskov, i august Jude Myers Pedersen med band, i januar Luna med band, i februar Poul Lendal og David Mondrup, som leverede en kombination af folkemusik og elektronisk musik. Så har vi også med stort held en fredag i november haft et større sangarrangement hvor Louise Skøt og Birger Obling underholdt med gamle nyere sange og viser, og med indlagt fællessang og 70ér-menu. Og sammen med vores lejer ’2 Timer om Ugen’, og Røde Kors, afholdt vi i april et ”Danmark spiser sammen”- arrangement, hvor kulturerne kunne mødes over en god gang mad med tilhørende underholdning (’2 Timer om Ugen’ er, som mange af jer ved, en organisation, hvor frivillige arbejder med at støtte flersprogede børn sprogligt, kulturelt og socialt, så sådan en gang madkulturudveksling var jo indlysende).
Mad er i det hele taget altid godt når mennesker mødes, og hver anden uge har vi madklub, som slet ikke er nogen lukket klub, men som ethvert medlem af beboerforeningen kan melde sig til. Det vil madklubgruppen fortælle mere om senere.
Årets traditionsbundne arrangementer, kronologisk:
Første maj var der traditionen tro fællesspisning, hvor grillen var tændt. En pæn flok beboere – altså størrelsesmæssigt – var mødt frem, og det var meget hyggeligt.
Sankthansaften var der fællesspisning, men ikke noget bål. Det var vorherre og især brandvæsenet som havde bestemt det. Men der var som sædvanlig mødt masser af mennesker op til arrangementet hvor grillen igen var tændt (det måtte vi nemlig godt), Og festbrandbilen med indbygget fadølsanlæg var også på plads. Fynboerne leverede musik til de gamle sankthanssange og var traditionen tro i rigtigt spillemandshumør i timevis. Så man kan faktisk godt lave bålfri sankthans.
Høst- og loppemarked holdt vi en søndag i september: Der var et par private boder med loppeeffekter og en enkelt med specialiteter som øl og rom og kunst, men først og fremmest havde beboerhuset en velassorteret bod, hvor lopperne var doneret af husets medlemmer. Stor tak til donorerne. Der var salg af pølser, kaffe, kage og andre drikkevarer. Det var en god eftermiddag for børn og voksne.
Fastelavn var velbesøgt i år. Omkring tyve prinsesser, sørøvere, Harry Pottere med videre slog katten af tønden ude i gården, og der blev fundet kattekonger og -dronninger, og så var der saft og fastelavnsboller i huset bagefter, og alle var glade.
Så hvis vi skal konkludere noget, må det være, at aktivitetsniveauet er i huset er meget højt, især i betragtning af, at alt arbejde der bliver lagt i beboerforeningen koster præcis 0 kroner, dvs. det er ulønnet og frivilligt.
Udlejning:
Udlejningen til fester og sammenkomster i weekenderne har som altid været svingende. Nogle weekender er alle dage udlejet, andre er der ikke udlejet nogen, andre igen er en eller to dage udlejet. Her i vinter har det nok været lidt tyndt, men alt i alt må man sige det går fornuftigt, selv om man til tider godt kunne ønske sig mere, og det skal også helst gå fornuftigt, da foreningens økonomi i høj grad baserer sig på udlejningen. Men det kommer kassereren som tidligere sagt nærmere ind på.
De fysiske rammer
De fysiske rammer i og omkring huset
Vi søgte og fik nogle penge fra Bydelspuljen i 2018, så vi kunne få møbleret førstesalen med borde og stole, så den kan bruges til møder og sådan noget. Og der var også råd til istandsættelse og maling af cafeen her, hvor mange frivillige gav en praktisk hånd med, for ellers kunne det ikke have ladet sig gøre. Det kommer der også mere om i forbindelse med regnskabet. Og så har vi fået asfalteret gården ude bagved, så pedellen nu har nemmere ved at feje cigaretskod op end dengang der var et revnet og skævt betondække. At han så slet ikke burde behøve at feje skodder op, er en anden ting. Der er skodspand under halvtaget. Det var kommunen, der sørgede for det, for den udvendige vedligeholdelse er deres. Vi har også fået sat et par nye, nedgravede kommunale borde-bænkesæt op på fodboldbanen, selv om det egentlig slet ikke har noget med os at gøre.
De fysiske rammer uden for huset
Man vil sikkert have bemærket, at der er indført parkeringsordning i kvarteret her omkring Godthåbsgade og Jagtvej – til irritation for nogle og til glæde for andre. Og netop af den grund har beboerforeningen besluttet ikke at gå ind og blande sig i den sag. Vi er sat i verden for at arbejde for alle beboeres interesser, ikke for at arbejde for nogles, og dermed imod andres. Så der vil vi opfordre beboerne til at tage direkte kontakt til kommunen, hvis der er ros eller ris til parkeringsordningen.
Hermed slut på bestyrelsens beretning.
Så er der beretninger fra arbejdsgrupperne, som gør et stort arbejde, så jeg vil foreslå at vi venter med spørgsmål og kommentarer til det hele, til grupperne har fortalt om deres arbejde.
Grusergruppen: Axel Bay-Petersen, Frauke Schaumburg, Gary Sheridan, Mads Asbild, Nikolaj Møller Pedersen, Pia Nørgaard, Søren Albrektsen og Uffe Hafstrøm – alle fra Skt. Knuds Gade – og Henrik Lumholdt og mig fra Fredensgade.
Madklubben: Stinne Hvam, Jette Pedersen, Marianne Hedemand og Pia Christoffersen
Kunstgruppen: Ingelise Bech Hansen og Mia Keinke
Beboerbladgruppen: Henrik Lumholdt, Helene Dambo, Stig Vognæs, Christen Tofte og mig.
Sankthans-gruppen: Gary Sheridan og mig, med god hjælp af Anders Bigum til oprydning dagen efter. Men vi havde ikke så travlt med bålforberedelse og slukning sidste år.
Strikkegruppen, hvis den stadig eksisterer: Anita Bigum, Malan Zachariassen, Pernille Hamming, Frauke Schaumburg